onsdag 26 april 2017

Ninas chokladtårta med kolasås och jordgubbar

NINAS CHOKLADTÅRTA MED KOLASÅS OCH JORDGUBBAR

Från ICA-Kuriren 33 - 34/07

12 bitar

Tårtbotten:

175 g smör
175 g mörk choklad
2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
(1 tsk bakpulver)

Kolasås:
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 msk smör
1 msk vaniljsocker
Garnering:
2 dl vispad grädde
jordgubbar


Smält smöret på svag värme. Bryt chokladen och smält den i smöret. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt socker, äggulor och mjöl. Rör ned bakpulver om så önskas. Rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned i smeten. Fördela den i formen som försetts med smör och ströbröd. Grädda kakan i 200° ca 30 minuter.

Koka grädde, socker och sirap under sporadisk vispning 25 - 30 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker.

Bred den avsvalnade kolakrämen över kakan. Dela gärna kakan och bred kräm även mellan bottnarna. Bred grädde över kakan och garnera med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar