MUFFINS MED ÄPPELRASP OCH MANDELMASSA
Ur Buffé augusti 2007
8 - 10 stora muffins
150 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
1 dl rivet äpple
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck äggen och blanda i, ett i taget. Tillsätt mjölken. Mät upp mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och blanda. Häll blandningen i smeten och rör om väl.
Riv mandelmassan grovt och rör ned i smeten. Klicka smeten i stora muffinsformar och gör små gropar i mitten. Skala och riv äpplet grovt, tryck ned ca 1 tsk äppelrasp i varje grop och grädda ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar