JORDGUBBSKAKA MED VISPAD GRÄDDE
8 - 10 bitar
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
Rivet skal och saft av 1 apelsin
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl crème fraîche
3 ägg
1 dl socker
250 g skivade jordgubbar
Tillbehör:
1 msk florsocker
vispad grädde
extra jordgubbar
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Rör ned apelsinsaft, vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Smörj en ugnssäker form, 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen och grädda längst ned i 200° ugn ca 12 minuter.
Blanda crème fraîche, ägg, socker och apelsinskal. Ta ut kakan och täck med kräm och jordgubbar. Grädda vidare 40 - 50 minuter. Låt kakan kallna och strö över florsocker.
Bjud vispad grädde och jordgubbar till.
ICA-Kuriren 29-30/10
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar