onsdag 26 april 2017

Jordgubbskaka med vispad grädde

JORDGUBBSKAKA MED VISPAD GRÄDDE

8 - 10 bitar

150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
Rivet skal och saft av 1 apelsin
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crème fraîche
3 ägg
1 dl socker
250 g skivade jordgubbar

Tillbehör:
1 msk florsocker
vispad grädde
extra jordgubbar



Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Rör ned apelsinsaft, vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Smörj en ugnssäker form, 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen och grädda längst ned i 200° ugn ca 12 minuter.

Blanda crème fraîche, ägg, socker och apelsinskal. Ta ut kakan och täck med kräm och jordgubbar. Grädda vidare 40 - 50 minuter. Låt kakan kallna och strö över florsocker.
Bjud vispad grädde och jordgubbar till.

ICA-Kuriren 29-30/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar