Recept ur Allers nr 5/11.
MUMSIGA RUTOR MED KONJAKSKRÄM
125 g smör
4 dl havregryn
3 1/2 dl socker
2 ägg
4 msk vetemjöl
Konjakskräm:
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
2 äggulor
2 msk konjak eller eau de vie
ev mörk choklad till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en mindre långpanna, ca 26 x 36 cm, med bakpapper.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i havregryn, socker, ägg och mjöl. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna i formen.
Konjakskräm:
Vispa samman smör, florsocker och äggulor med elvisp till en slät kräm. Vispa sist i konjaken.
Bred krämen över kakan. Skär i rutor och dekorera gärna med hyvlad mörk choklad.
MUMSIGA RUTOR MED KONJAKSKRÄM
125 g smör
4 dl havregryn
3 1/2 dl socker
2 ägg
4 msk vetemjöl
Konjakskräm:
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
2 äggulor
2 msk konjak eller eau de vie
ev mörk choklad till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en mindre långpanna, ca 26 x 36 cm, med bakpapper.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i havregryn, socker, ägg och mjöl. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna i formen.
Konjakskräm:
Vispa samman smör, florsocker och äggulor med elvisp till en slät kräm. Vispa sist i konjaken.
Bred krämen över kakan. Skär i rutor och dekorera gärna med hyvlad mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar