MJUK KAKA MED TRANBÄR OCH MJÖLKCHOKLAD
1 kaka, ca 12 bitar
150 g mjölkchoklad
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl torkade tranbär, ca 150 g
Garnering:
1 1/2 dl vispgrädde
tranbär eller lingon
Sätt ugnen på 200°. Klä botten på en bakform, ca 24 cm i diameter, med bakpapper. Smörj och mjöla kanten.
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält matfettet tillsammans med chokladen på svag värme i en kastrull. Rör om tills allt smält till en slät sås. Ta kastrullen från värmen, tillsätt sockret och äggen och rör smeten slät.
Tillsätt vetemjölet och rör åter smeten slät. Vänd sist ned tranbären så att de fördelas jämnt i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Lossa den kalla kakan från formen och garnera med lättvispad grädde och färska eller djupfrysta bär.
Allers nr 50/10
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar