Recept ur Allers nr 5/11.
FIN VALNÖTSKAKA
Den här kakan är god både lite ljummen och helt avsvalnad. Går utmärkt att frysa.
8 - 10 bitar
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
1 dl valnötskärnor
1 - 2 krm kanel
Servering:
vispad grädde
färska bär
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 17 x 26 cm, med bakpapper.
Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, ägg, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Häll smeten i formen. Strö över valnötterna och kanelen. Grädda i ugnen 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Skär i rutor och servera med en klick vispgrädde och gärna färska bär.
FIN VALNÖTSKAKA
Den här kakan är god både lite ljummen och helt avsvalnad. Går utmärkt att frysa.
8 - 10 bitar
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
1 dl valnötskärnor
1 - 2 krm kanel
Servering:
vispad grädde
färska bär
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 17 x 26 cm, med bakpapper.
Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, ägg, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Häll smeten i formen. Strö över valnötterna och kanelen. Grädda i ugnen 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Skär i rutor och servera med en klick vispgrädde och gärna färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar