Recept ur Allers nr 5/11.
SAFTIGA BLÅBÄRSMUFFINS
Använder du frysta blåbär kan de röras ned i smeten utan att tinas först. Rörsocker flor kan bytas ut mot vanligt strösocker.
12 st
4 1/4 dl vetemjöl
2 dl rörsocker flor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
1 dl olja
2 dl blåbär, färska eller frysta
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman vetemjöl, rörsocker flor, bakpulver, vaniljsocker, salt, ägg, mjölk och olja. Vänd sist ned blåbären. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
SAFTIGA BLÅBÄRSMUFFINS
Använder du frysta blåbär kan de röras ned i smeten utan att tinas först. Rörsocker flor kan bytas ut mot vanligt strösocker.
12 st
4 1/4 dl vetemjöl
2 dl rörsocker flor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
1 dl olja
2 dl blåbär, färska eller frysta
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman vetemjöl, rörsocker flor, bakpulver, vaniljsocker, salt, ägg, mjölk och olja. Vänd sist ned blåbären. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar