onsdag 26 april 2017

Kladdig choklad- och jordnötskaka

Recept ur Allers nr 5/11.

KLADDIG CHOKLAD- OCH JORDNÖTSKAKA

6 personer

100 g smör
100 g jordnötssmör
3 dl socker
2 ägg
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl

Servering:
vispad grädde
grovhackade jordnötter


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.

Smält smöret i en gryta. Rör i jordnötssmöret. Tillsätt socker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 15 minuter.

Servera kakan avsvalnad eller kall med en klick vispad grädde och gärna litet grovhackade jordnötter som strös över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar