Recept ur Allers nr 5/11.
KLADDIG CHOKLAD- OCH JORDNÖTSKAKA
6 personer
100 g smör
100 g jordnötssmör
3 dl socker
2 ägg
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
Servering:
vispad grädde
grovhackade jordnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
Smält smöret i en gryta. Rör i jordnötssmöret. Tillsätt socker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 15 minuter.
Servera kakan avsvalnad eller kall med en klick vispad grädde och gärna litet grovhackade jordnötter som strös över.
KLADDIG CHOKLAD- OCH JORDNÖTSKAKA
6 personer
100 g smör
100 g jordnötssmör
3 dl socker
2 ägg
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
Servering:
vispad grädde
grovhackade jordnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
Smält smöret i en gryta. Rör i jordnötssmöret. Tillsätt socker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 15 minuter.
Servera kakan avsvalnad eller kall med en klick vispad grädde och gärna litet grovhackade jordnötter som strös över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar