LJUVLIG PAJ MED KONJAKSTRYFFEL
8 - 10 bitar
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk florsocker
3 msk kakao
1 äggula
Konjakstryffel:
300 g ljus blockchoklad
2 dl vispgrädde
2 msk konjak
75 g mjukt smör
ev körsbär till dekoration
Sätt ugnen på 200°.
Börja med pajdegen. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt mjöl, florsocker, kakao och äggula och blanda till en deg med en gaffel. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ pajformen i kylen ca 30 minuter.
Nagga pajskalet i botten och grädda 10 minuter. Låt pajskalet svalna.
Hacka chokladen till tryffelfyllningen. Koka upp grädden och konjaken, ta från värmen och rör ned chokladen. Rör tills den smält helt. Tillsätt sedan smöret i små klickar. Blanda noga.
Fyll pajskalet med tryffeln, låt svalna och sedan stelna i kylen över natten.
Dekorera ev med körsbär före serveringen.
Pajen kan göras två dagar i förväg och förvaras i kylen. Den passar inte att frysa.
Ur Allers 41/10
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar