LJUMMEN ÄPPELKAKA MED VANILJKRÄM
Från Allers nr 52/09.
4 - 6 personer
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
3 äpplen
1 tsk malen kanel
1 krm malen kardemumma
Råkräm:
1 äggula
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175°.
Hacka ihop smör, vetemjöl och socker till en smuldeg, gärna i matberedare. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg i en pajform och blanda med kanel och kardemumma. Strö över smuldegen. Baka pajen mitt i ugnen ca 25 minuter.
Råkräm: Vispa äggula, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Vispa grädden i en separat bunke och blanda sedan med äggsmeten.
Servera äppelkakan ljummen med råkrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar