onsdag 26 april 2017

Ljummen äppelkaka med vaniljkräm

LJUMMEN ÄPPELKAKA MED VANILJKRÄM

Från Allers nr 52/09.

4 - 6 personer

125 g smör
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
3 äpplen
1 tsk malen kanel
1 krm malen kardemumma

Råkräm:
1 äggula
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde


Sätt ugnen på 175°.

Hacka ihop  smör, vetemjöl och socker till en smuldeg, gärna i matberedare. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg i en pajform och blanda med kanel och kardemumma. Strö över smuldegen. Baka pajen mitt i ugnen ca 25 minuter.

Råkräm: Vispa äggula, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Vispa grädden i en separat bunke och blanda sedan med äggsmeten.

Servera äppelkakan ljummen med råkrämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar