KÖRSBÄRSPAJ MED GLASSKRÄM
Körsbären vilar i luftig vaniljkräm, allt på en botten av digestivekex.
Ca 6 personer
8 digestivekex
Glasskräm:
1½ dl mjölk
4 msk vaniljsåspulver för kallrörd sås
1½ dl vispgrädde
Körsbärssås:
500 g körsbär, ca 8 dl
3/4 dl syltsocker
1 msk färskpressad citronsaft
ev 1 msk konjak
Körsbärssås:
Kärna ur bären och lägg dem i en kastrull. Tillsätt syltsocker och färskpressad citronsaft. Värm upp under omrörning och låt därefter småkoka ca 5 minuter. Låt kallna. Smaksätt med konjak om du vill.
Glasskräm:
Vispa ihop mjölk och vaniljsåspulver. Vispa grädden och blanda ned den i krämen.
Smula kexen grovt och lägg dem i en form. Klicka över glasskrämen. Toppa med bären, ringla över såsen och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar