LYXIGA CHOKLADBITAR
Det är lättare än du tror att få till de finaste och godaste kondiskakorna i långpanna. Bjud dig själv, någon annan eller många på underbar fika. Här har du chansen att smaka en liten, liten bit av himlen (du kan ju ta flera!). Rutor, med choklad x 3!!! Innan glasyren stelnat helt strör du över torkade ätbara blommor, nötter, hackad choklad eller något annat roligt pynt.
Ca 30 st
250 g mörk choklad
250 g smör
250 g florsocker, ca 5 dl
4 ägg
Glasyr:
400 g mjölkchoklad
1 burk kondenserad mjölk, ca 400 g
2 msk smör
Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen. Smält i en kastrull på låg värme tillsammans med smör och florsocker under omrörning. Separera äggulor och äggvitor. Låt chokladsmeten svalna något och tillsätt äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem. Häll upp i en bakpappersklädd form, 25 x 20 cm, och grädda ca 35 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Hacka mjölkchokladen till glasyren. Smält försiktigt tillsammans med den kondenserade mjölken och smöret över varmt vattenbad under omrörning. Bre glasyren på chokladkakan. Låt stå i kyl för att stelna och låt gärna stå över natten innan du skär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar