YOGHURTKAKA MED NEKTARINER
En krämig paj med yoghurt och nektariner blir en skön avslutning på middagen. Servera den ljummen med en klick glass eller vispad grädde.
Ca 8 portioner
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 msk socker
1 nypa salt
1 msk kallt vatten
Fyllning:
4 ägg
½ - 1 dl socker efter smak
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av ½ citron + 2 tsk salt
6 nektariner i tunna klyftor
Mixa ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter. Låt vila i kylen 15 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajbottnen ca 15 minuter.
Vispa upp äggen lätt och rör ihop med yoghurten. Blanda i socker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft. Bred ut äggsmeten i det förgräddade pajskalet. Stick ned nektarinskivor i ett fint mönster.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggsmeten precis stelnat och pajen börjar få litet färg. Servera den ljummen med en klick vaniljglass eller lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar