fredag 14 april 2017

Kladdkaka med passionscheesecake

KLADDKAKA MED PASSIONSCHEESECAKE

1 kaka

250 g smör
200 g vit choklad, hackad
1 dl socker
4 ägg
2½ dl vetemjöl
rivet skal och saft av 2 limefrukter

Fyllning:
200 g färskost
2 passionsfrukter
1 dl socker
1 äggula

Garnering:
färska eller frysta bär
1 passionsfrukt
ev citronmeliss


Sätt ugnen på 180°. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan.

Smält smöret, låt svalna något. Lägg i chokladen och låt den smälta. Spara lite till garnering. Rör ned socker och ägg, ett i taget. Sikta ned mjölet och rör i lime. Häll smeten i en springform, ca 25 cm i diameter. Om du vill kan du dra en kniv genom fyllningen för att forma hjärtan. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, strö på den sparade hackade chokladen och grädda ytterligare ca 15 minuter. Den ska vara dallrig i mitten när den är klar.

Låt svalna och garnera med bär, passionsfrukt och citronmeliss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar