lördag 27 juni 2015

Långpannekaka med flagad mandel

LÅNGPANNEKAKA MED FLAGAD MANDEL

Ca 12 bitar

150 g smör eller margarin, rumstempererat
2 dl farin
1 dl grädde
2 ägg
5 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g rabarber
½ dl farin
1 msk potatismjöl
3 msk mandelspån


Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop matfett och farin. Tillsätt grädde och rör i ett ägg i taget. Blanda havregryn med vetemjöl och bakpulver och vänd ned i smeten.

Bred ut smeten i en smord eller pappersklädd ugnsform eller liten långpanna, ca 32 x 25 cm. Skär rabarbern fint och blanda med farin och potatismjöl. Strö den över smeten och strö också över mandeln. Grädda 40 minuter tills kakan fått fin färg.

Kakan är praktisk att skära i rutor och servera. Rutorna kan styckfrysas och värmas när någon kommer på besök.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar