lördag 27 juni 2015

Budapestrulle med jordgubbar

BUDAPESTRULLE MED JORDGUBBAR

Festrulltårta med nötmaräng och söta jordgubbar.

10 bitar

5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackade nötter
1 dl vetemjöl
1 - 2 msk kakao
35 g mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar

Garnering:
2 tsk florsocker
1 dl vispgrädde
3 - 4 jordgubbar
mynta


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ett bakpapper och lägg det i en långpanna.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, och fortsätt vispa hela tiden. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ned det i äggviteskummet. Bred ut det jämnt på bakpapperet. Strö över mandelspånen och grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.

Strö socker på ett nytt bakpapper, stjälp upp kakan på det och dra loss papperet som kakan gräddats på. Låt bottnen kallna med långpannan som lock.

Fyllning:
Vispa grädden och skär jordgubbarna i bitar (inte så små att de blir mosiga). Bred grädden på kakan och fördela jordgubbarna ovanpå. Rulla ihop tårtan från långsidan och lägg den med skarven nedåt.

Garnering:
Pudra över florsocker. Vispa grädden och spritsa små gräddtoppar på tårtan. Garnera med skivade jordgubbar och mynta och servera i tjocka bitar.


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar