lördag 27 juni 2015

Kladdkaka med jordgubbar

KLADDKAKA MED JORDGUBBAR

Underbar mörk chokladkaka som dekorerats generöst med vispad grädde och jordgubbar.

8 bitar

200 g mörk choklad, 70%
200 g smör eller margarin
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering:
2 - 3 dl vispgrädde
500 g färska jordgubbar
1 passionsfrukt, halverad
1 tsk florsocker


Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka chokladen. Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned den avsvalnade chokladblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned blandningen i smeten. Häll upp i en rund form och grädda längst ned i ugnen 12 - 15 minuter (inte längre för denna kaka, då den ska vara litet kladdig i mitten). Låt kakan svalna helt.

Garnering:
Vispa grädden och klicka den på tårtan. Rensa jordgubbarna och lägg på dem. Häll passionsfruktköttet över bären och pudra kanten med florsocker.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar