måndag 15 juni 2015

Citronmazariner

CITRONMAZARINER

Ca 16 st

Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
½ tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 ägg

Fyllning:
250 g mandelmassa
½ dl socker
125 g rumsvarmt smör eller margarin
2 ägg
rivet skal av 1 citron
saft av ½ citron

Glasyr:
2 dl florsocker
1 - 1½ msk vatten

Garnering:
strimlat citronskal


Sätt ugnen på 200 grader.

Mördeg:
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Dela matfettet i bitar, tillsätt det i matberedaren och kör tills du har en smulig massa. Tillsätt ägget och kör samman till en deg. Forma till en boll.

Dela degen i 16 delar. Tryck ut varje del i en mazarinform och låt dem vila i kylen ca 30 minuter.

Fyllning:
Riv mandelmassan och blanda den med socker. Tillsätt matfettet och rör tills du har en slät och jämn smet. Rör ned äggen, ett i taget. Tillsätt citronskal och -saft. Fördela fyllningen i formarna. Placera formarna på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 15 - 18 minuter. Låt svalna.

Glasyr:
Blanda ingredienserna och bred på mazarinerna. Garnera med citronskal.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar