fredag 26 juni 2015

Choklad- och marängtårta med bär

CHOKLAD- OCH MARÄNGTÅRTA MED BÄR

Här blandas frasig maräng, mjuka chokladbottnar, vispad grädde, glass och bär.

1 tårta, ca 10 bitar

2 färdigköpta chokladtårtbottnar
1 marängbotten

Fyllning 1:
2½ dl vispgrädde
150 g jordgubbar
50 g chokladknappar, ljusa eller mörka

Fyllning 2:
1½ dl vispgrädde
knappt ½ l vaniljglass
150 g hallon
75 g blåbär

Garnering:
röda vinbärsklasar


Fyllning 1:
Vispa grädden och bred den på en av chokladbottnarna. Mixa jordgubbarna och ringla över grädden. Strö på chokladen. Lägg på den andra chokladbottnen.

Fyllning 2:
Vispa grädden och bred över bottnen. Lägg på glass och bär.

Lägg marängbottnen överst och garnera med vinbär.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar