SNITTAR MED SMAK AV LAVENDEL
Rör ihop, rulla ut, grädda och skär. Precis så enkelt ska sommarkakor bakas.
30 kakor
2 tsk lavendelblommor, färska eller torkade
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
1 msk ljus sirap
1 dl smör- och rapsolja
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka 1 tsk av blommorna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och de hackade blommorna i en bunke. Häll i sirap och smör- och rapsolja och arbeta ihop till en deg. Forma degen på mjölad bänk till 3 längder, 20 cm långa. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, platta till dem något och strö över resten av blommorna. Grädda i mitten av ugnen 10 - 12 minuter.
Skär de varma längderna i sneda, smala kakor.
Du kan också byta ut lavendel mot hackad färsk mynta eller rosmarin.
Rör ihop, rulla ut, grädda och skär. Precis så enkelt ska sommarkakor bakas.
30 kakor
2 tsk lavendelblommor, färska eller torkade
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
1 msk ljus sirap
1 dl smör- och rapsolja
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka 1 tsk av blommorna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och de hackade blommorna i en bunke. Häll i sirap och smör- och rapsolja och arbeta ihop till en deg. Forma degen på mjölad bänk till 3 längder, 20 cm långa. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, platta till dem något och strö över resten av blommorna. Grädda i mitten av ugnen 10 - 12 minuter.
Skär de varma längderna i sneda, smala kakor.
Du kan också byta ut lavendel mot hackad färsk mynta eller rosmarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar