MANDELSTJÄRNA MED SOMMARBÄR
Ca 8 bitar
300 g mandelmassa
1 ägg
rivet skal och saft av 1 citron
3 - 4 dl färska hallon eller
jordgubbar
eller 1 pkt djupfrysta, ca 225 g
½ dl vinbärsgelé
1 msk vatten
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Vispa ägget. Blanda mandelmassa, ägg och hälften av citronskal och -saft. Bred ut hälften av smeten i en rund, smord bakform, ev med löstagbar kant. Spritsa ut ett stjärnmönster på bottnen med resterande smet. Grädda i ugn ca 20 minuter och låt svalna. Garnera med bären.
Smält geléet i en kastrull och tillsätt vattnet. Häll geléet över bären. Vispa grädden och smaksätt med florsocker samt resterande citronskal och -saft. Servera grädden till tårtan.
Tårtan bör serveras nygarnerad.
Ca 8 bitar
300 g mandelmassa
1 ägg
rivet skal och saft av 1 citron
3 - 4 dl färska hallon eller
jordgubbar
eller 1 pkt djupfrysta, ca 225 g
½ dl vinbärsgelé
1 msk vatten
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Vispa ägget. Blanda mandelmassa, ägg och hälften av citronskal och -saft. Bred ut hälften av smeten i en rund, smord bakform, ev med löstagbar kant. Spritsa ut ett stjärnmönster på bottnen med resterande smet. Grädda i ugn ca 20 minuter och låt svalna. Garnera med bären.
Smält geléet i en kastrull och tillsätt vattnet. Häll geléet över bären. Vispa grädden och smaksätt med florsocker samt resterande citronskal och -saft. Servera grädden till tårtan.
Tårtan bör serveras nygarnerad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar