söndag 21 december 2014

Bärbakelser

BÄRBAKELSER

Ca 10 större bakelser
eller 20 mindre

3 dl vetemjöl
2 msk socker
½ tsk salt
125 g smör eller margarin
1 äggula
1/4 l färska bär eller 1 pkt djupfrysta,
225 g, t ex hallon eller jordgubbar

Mandelgrädde:
100 g mandelmassa
3 dl vispgrädde


Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Finfördela matfettet i blandningen och tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i små portionsformar och grädda dem ca 15 minuter.

Slå ur kakorna ur formarna. Halvtina bären och riv mandelmassan. Vispa grädden lätt och rör i mandelmassan. Klicka mandelgrädde i formarna och garnera med bären.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar