GÄSTGIVARTÅRTA
8 - 10 portioner
1 burk keso eller annan färskost, 500 g
3 dl florsocker
1½ dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 ägg
rivet skal av 1 apelsin
Garnering:
florsocker
Till servering:
2 dl vispgrädde
2 dl färska eller frysta hallon
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa färskosten eller passera den genom en sil. Blanda färskost, florsocker, mjöl, grädde, ägg och apelsinskal. Häll smeten i en bakform med löstagbar kant. Grädda i ugn ca 50 minuter. Låt tårtan kallna.
Ta loss kanten och ställ tårtan i kylskåpet så att den blir riktigt kall. Sikta över florsocker före serveringen och servera med lättvispad grädde och hallon.
8 - 10 portioner
1 burk keso eller annan färskost, 500 g
3 dl florsocker
1½ dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 ägg
rivet skal av 1 apelsin
Garnering:
florsocker
Till servering:
2 dl vispgrädde
2 dl färska eller frysta hallon
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa färskosten eller passera den genom en sil. Blanda färskost, florsocker, mjöl, grädde, ägg och apelsinskal. Häll smeten i en bakform med löstagbar kant. Grädda i ugn ca 50 minuter. Låt tårtan kallna.
Ta loss kanten och ställ tårtan i kylskåpet så att den blir riktigt kall. Sikta över florsocker före serveringen och servera med lättvispad grädde och hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar