PÄRONKAKA À LA HANNA
1 burk päron, 825 g
(rivet skal av 1 citron)
150 g sötmandel
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
Häll av spadet från päronen och lägg dem med den kupiga sidan uppåt i en smord, ugnssäker form. Strö ev över rivet citronskal. Skålla, skala och mal mandeln om du inte köpt den färdighackad. Rör matfettet poröst med sockret. Dela äggen och rör ned äggulorna och mandeln i smeten.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten. Bred mandelsmeten över päronen och grädda i 225 grader ca 20 minuter.
Servera kakan lätt avsvalnad med vispad grädde eller mjukrörd glass.
1 burk päron, 825 g
(rivet skal av 1 citron)
150 g sötmandel
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
Häll av spadet från päronen och lägg dem med den kupiga sidan uppåt i en smord, ugnssäker form. Strö ev över rivet citronskal. Skålla, skala och mal mandeln om du inte köpt den färdighackad. Rör matfettet poröst med sockret. Dela äggen och rör ned äggulorna och mandeln i smeten.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten. Bred mandelsmeten över päronen och grädda i 225 grader ca 20 minuter.
Servera kakan lätt avsvalnad med vispad grädde eller mjukrörd glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar