RABARBERKAKA MED CASHEWNÖTTER
Festfin kaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen.
12 bitar
1½ dl smör- och rapsolja
2 dl socker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
1 dl rostade, salta cashewnötter
vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör- och rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord, bröad form, ca 24 cm i diameter.
Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och sikta över vaniljsocker vid serveringen.
Festfin kaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen.
12 bitar
1½ dl smör- och rapsolja
2 dl socker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
1 dl rostade, salta cashewnötter
vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör- och rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord, bröad form, ca 24 cm i diameter.
Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och sikta över vaniljsocker vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar