tisdag 30 december 2014

Chokladhallontårta

CHOKLADHALLONTÅRTA

Härligt syrlig tårta med smak av sommar.

14 - 16 bitar

200 g smör eller margarin
3 dl frysta hallon
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör i hallonen så att de tinar. Lyft kastrullen från plattan. Rör ned socker, kakao och vaniljsocker. Rör ned ett ägg i taget och till sist mjölet. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Kakan ska vara litet kladdig i mitten.

Låt kakan kallna och pudra över litet florsocker. Servera ev med vispad grädde och hallon.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar