fredag 26 december 2014

Persikopaj

PERSIKOPAJ

1 paj

2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk vatten
3 - 4 färska persikor
eller 1 burk, ca 450 g
1 dl socker
1½ dl vatten
eller spad från burken
2 msk punsch
2 blad gelatin


Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Klä en form, gärna med löstagbar kant, med degen. Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 20 minuter.

Koka socker och vatten till en simmig lag eller hetta upp persikospadet. Smaksätt med punsch. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten några minuter. Rör ned dem i den varma lagen och rör om så de löses upp och blandas med lagen. Låt lagen kallna.

Skala persikorna, skär dem i klyftor eller halvor och ta bort kärnan. Lägg persikorna i pajdegsbottnen och häll över lagen. Låt pajen stå kallt och stelna ca 1 timme. Servera gärna pajen med vispad grädde.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar