FESTLIGA JÄTTETÅRTAN
20 - 25 portioner
250 g smör eller margarin
6 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1½ dl kakaopulver
Fyllning:
2 burkar krossad ananas à ca 375 g
6 dl vispgrädde
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1 liten burk ananasringar, ca 250 g
chokladströssel eller riven choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en långpanna, ca 30 x 40 cm. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet. Häll smeten i långpannan och bred ut den jämnt. Grädda kakan i ugnen ca 20 minuter. Stjälp upp kakan på en bricka och låt den kallna.
Dela kakan i två tunna bottnar. Fördela den krossade ananasen på den ena av bottnarna. Vispa grädden och blanda den med apelsinjuicen. Lägg samman tårtbottnarna med apelsingrädde emellan och ovanpå. Garnera med ananasbitar och strössel eller riven choklad.
20 - 25 portioner
250 g smör eller margarin
6 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1½ dl kakaopulver
Fyllning:
2 burkar krossad ananas à ca 375 g
6 dl vispgrädde
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1 liten burk ananasringar, ca 250 g
chokladströssel eller riven choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en långpanna, ca 30 x 40 cm. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet. Häll smeten i långpannan och bred ut den jämnt. Grädda kakan i ugnen ca 20 minuter. Stjälp upp kakan på en bricka och låt den kallna.
Dela kakan i två tunna bottnar. Fördela den krossade ananasen på den ena av bottnarna. Vispa grädden och blanda den med apelsinjuicen. Lägg samman tårtbottnarna med apelsingrädde emellan och ovanpå. Garnera med ananasbitar och strössel eller riven choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar