VINBÄRSMUFFINS MED CITRONSMAK
Vem kan tacka nej till en liten, läcker muffins till fikat? Speciellt denna vinbärsmuffins med citronsmak som har en topping av philadelphiaost och grädde.
14 st
75 g mjukt smör
1 3/4 dl råströsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1½ tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
1 dl gräddfil
Fyllning:
125 g hallon eller röda vinbär
Topping:
1 gelatinblad
3/4 dl äggvita
1½ dl florsocker
150 g philadelphiaost
1 dl vispad grädde
vinbär eller hallon
Sätt ugnen på 200°.
Vispa smör och råsocker. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda samman vetemjöl, salt, bakpulver och citronskal och rör ned i äggsmeten. Tillsätt gräddfilen och rör om. Fördela smeten i dubbla muffinsformar och grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Låt dem svalna på galler.
Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinet i en skål i mikron ca 10 sekunder på full effekt eller i en kastrull på spisen. Vispa äggvitan hårt till toppingen. Blanda ned florsockret och det smälta gelatinbladet. Rör ned philadelphiaosten och den vispade grädden. Vispa så att allt blandas. Låt stå i kylen tills det stelnar, ca 30 minuter.
Lägg toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa toppingen på de avsvalnade muffinsen och toppa med vinbär eller hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar