lördag 31 oktober 2020

Marängglasstårta med jordgubbar

MARÄNGGLASSTÅRTA MED JORDGUBBAR

4 portioner

Botten:
50 g hasselnötter
50 g mandelflagor
½ msk vetemjöl
2 äggvitor
½ dl socker

Fyllning:
1½ l vaniljglass

Garnering:
1 l jordgubbar


Sätt ugnen på 175°. Rita en cirkel, ca 22 cm i diameter, på bakplåtspapper, lika stor som bakformen du tänker använda. Pensla papperet med olja. 

Mixa hasselnötterna fint. Blanda dem med mandelflagor och mjöl. Vispa äggvitorna styva och tillsätt sockret medan du vispar. Vänd ned smeten i mandelblandningen. Fördela den sedan på papperscirkeln och bred ut den tunt. Grädda bottnen 10 minuter tills den fått litet färg. Låt den kallna på galler och lossa den med en kniv. Lägg den i en form med löstagbar kant.

Rör glassen mjuk och bred ut den över bottnen. Frys tårtan ett par timmar. Ta ut den och garnera med jordgubbar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar