MARÄNGGLASSTÅRTA MED JORDGUBBAR
4 portioner
Botten:
50 g hasselnötter
50 g mandelflagor
½ msk vetemjöl
2 äggvitor
½ dl socker
Fyllning:
1½ l vaniljglass
Garnering:
1 l jordgubbar
Sätt ugnen på 175°. Rita en cirkel, ca 22 cm i diameter, på bakplåtspapper, lika stor som bakformen du tänker använda. Pensla papperet med olja.
Mixa hasselnötterna fint. Blanda dem med mandelflagor och mjöl. Vispa äggvitorna styva och tillsätt sockret medan du vispar. Vänd ned smeten i mandelblandningen. Fördela den sedan på papperscirkeln och bred ut den tunt. Grädda bottnen 10 minuter tills den fått litet färg. Låt den kallna på galler och lossa den med en kniv. Lägg den i en form med löstagbar kant.
Rör glassen mjuk och bred ut den över bottnen. Frys tårtan ett par timmar. Ta ut den och garnera med jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar