lördag 31 oktober 2020

Vaniljpaj med bigarråer

VANILJPAJ MED BIGARRÅER

8 portioner

Deg:
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
6 dl marsánkräm (4 påsar)
rivet skal av 1 apelsin
1 dl färskost
1½ l bigarråer


Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en något kladdig deg. Det går bra i matberedare. Tryck ut degen med mjölad hand i en stor pajform. Förgrädda pajskalet på nedre falsen i 225° ca 10 minuter.

Tillaga marsánkrämen enligt anvisningen på förpackningen. Smaka av med apelsinskal. Häll krämen i pajskalet och klicka dit små öar av färskost. Grädda pajen mitt i ugnen i 225° ca 10 minuter. Ställ pajen att svalna. Garnera genast med färska bigarråer.

Utan bär kan pajen frysas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar