SOCKERKAKA MED LIMEKRÄM OCH MANGO
1 kaka, ca 8 bitar
Sockerkaka:
150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk äkta vaniljpulver
rivet skal och pressad saft
av ½ citron
Limekräm:
2 dl crème fraîche
3 msk florsocker
rivet skal och saft av ½ lime
Garnering:
1 mogen mango
1 lime i klyftor
1 - 2 msk mynta
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
Dela smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt sockret och vispa allt fluffigt med elvisp. Rör ned ett ägg i taget under vispning. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver samt vaniljpulver. Rör ned citronskal och -saft.
Fyll formen med kaksmeten och grädda i mitten av ugnen tills kakan är torr, ca 40 - 45 minuter. Låt svalna.
Limekräm:
Vispa crème fraîche med florsocker, limeskal och -saft tills krämen tjocknat något.
Garnering:
Skala och skär mangon i mindre bitar eller skivor. Garnera kakan med mango, lime och mynta. Pudra gärna över litet florsocker och servera limekrämen vid sidan av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar