lördag 3 oktober 2020

Ambrosiamuffins

AMBROSIAMUFFINS

Njut av en god kaka till kaffet, bara den inte tar så lång tid att baka. Pröva då de här läckra muffinsen!

15 st

2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 dl flytande matfett
2 dl socker
2 ägg
2 msk sprit

Garnering:
1 apelsin


Sätt ugnen på 200°.

Ställ ut 15 mufinsformar på en plåt. Mät upp potatismjöl med råge och blanda med bakpulver. Rör fett med socker till en luftig massa. Tillsätt ägg och konjak eller vodka och blanda till sist i de torra ingredienserna. Fördela smeten i pappersformarna och grädda muffinsen på mittfalsen 12 minuter. Låt kakorna kallna medan dy ordnar kaffe eller te.

Rör samman en glasyr av florsocker, vatten och 1 msk fett och glasera bakverken med detta. Garnera med syltat hackat apelsinskal. Beräkna att det går åt ½ dl.

Om du vill frysa muffinsen så gör det utan glasyr. Spar receptet så att du kan glasera bakverken när de ska ätas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar