lördag 31 oktober 2020

Körsbärsmuffins

KÖRSBÄRSMUFFINS

12 st

500 g körsbär, söta
125 g smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk körsbärslikör
80 g hasselnötter eller mandel,
hackade

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk körsbärslikör


Smörj och bröa fördjupningarna i en muffinsplatta.

Skölj och kärna ur körsbären. Låt dem rinna av väl i ett durkslag. Rör matfettet med socker och vaniljsocker till en krämig massa. Tillsätt ett ägg i taget och rör om väl mellan varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver. Rör i det omväxlande med likören. Vänd försiktigt inötter eller mandel och bär.

Fördela smeten i fördjupningarna. Placera muffinsplattan på nedersta falsen i 175° och grädda ca 25 minuter. Låt stå ca 10 minuter efter gräddning innan du stjälper upp dem på galler. Rör ut florsockret med likören och glasera muffinsen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar