VANILJDOFTANDE ÄPPELKAKA
Inget går upp mot en nygräddad äppelkaka på sensommarkvisten. Ladda kaffebryggaren och njut!
Ca 12 bitar
6 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
150 g rumsvarmt smör
3½ dl filmjölk
rivet skal av 1 citron
3 - 4 röda äpplen
1 - 2 msk socker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och lägg i det tillsammans med filmjölk och citronskal. Rör varsamt samman till en smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter och gärna med löstagbar botten. Fördela äppelklyftorna i smeten och strö på sockret. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Servera gärna med vispad grädde.
Inget går upp mot en nygräddad äppelkaka på sensommarkvisten. Ladda kaffebryggaren och njut!
Ca 12 bitar
6 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
150 g rumsvarmt smör
3½ dl filmjölk
rivet skal av 1 citron
3 - 4 röda äpplen
1 - 2 msk socker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och lägg i det tillsammans med filmjölk och citronskal. Rör varsamt samman till en smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter och gärna med löstagbar botten. Fördela äppelklyftorna i smeten och strö på sockret. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Servera gärna med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar