måndag 26 augusti 2019

Vaniljdoftande äppelkaka

VANILJDOFTANDE ÄPPELKAKA


Inget går upp mot en nygräddad äppelkaka på sensommarkvisten. Ladda kaffebryggaren och njut!


Ca 12 bitar


6 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
150 g rumsvarmt smör
3½ dl filmjölk
rivet skal av 1 citron
3 - 4 röda äpplen
1 - 2 msk socker




Sätt ugnen på 200°.


Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och lägg i det tillsammans med filmjölk och citronskal. Rör varsamt samman till en smet.


Häll smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter och gärna med löstagbar botten. Fördela äppelklyftorna i smeten och strö på sockret. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Servera gärna med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar