KNÄCKIG ÄPPELKLADDKAKA
Ljus kladdkaka med grovrivet äpple som bryter mot det söta med sin syrlighet. Den hackade daimen sätter verkligen pricken över i! Servera med lättvispad grädde.
Ca 10 bitar
175 g smör
2½ dl socker
1 grovrivet äpple
3 ägg
1 hackad dubbeldaim
2½ dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
50 g finhackad mandel
ca 25 g mandelspån
Garnering:
ca 1 Daim, 28 g
ev några äppelklyftor
Sätt ugnen på 175°-
Smält smöret. Ta från värmen och låt svalna av. Rör i socker, rivet äpple och ägg.
Hacka dubbeldaimen. Blanda mjöl, vaniljsocker, mandel och daim och rör ned det i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Strö på mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna. Garnera med hackad daim och ev några äppelklyftor.
Ljus kladdkaka med grovrivet äpple som bryter mot det söta med sin syrlighet. Den hackade daimen sätter verkligen pricken över i! Servera med lättvispad grädde.
Ca 10 bitar
175 g smör
2½ dl socker
1 grovrivet äpple
3 ägg
1 hackad dubbeldaim
2½ dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
50 g finhackad mandel
ca 25 g mandelspån
Garnering:
ca 1 Daim, 28 g
ev några äppelklyftor
Sätt ugnen på 175°-
Smält smöret. Ta från värmen och låt svalna av. Rör i socker, rivet äpple och ägg.
Hacka dubbeldaimen. Blanda mjöl, vaniljsocker, mandel och daim och rör ned det i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 22 - 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Strö på mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna. Garnera med hackad daim och ev några äppelklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar