tisdag 27 augusti 2019

Cheesecakemuffins med blåbär

CHEESECAKEMUFFINS MED BLÅBÄR


Ett mellanting mellan cheesecake och brownie. Choklad, blåbär och citron är en väldigt bra kombination. Festa på smarriga muffins fyllda med blåbär och fräsch och syrlig färskost.


12 muffins


1 3/4 dl socker
1 ägg
75 g smör
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 dl mjölk
100 g mörk choklad (50 - 70%)
1 - 2 dl blåbär


Färskostkräm:
200 g philadelphiaost eller annan färskost
1 ägg
2 msk socker
1 msk vetemjöl
1 msk finrivet citronskal
1 - 2 dl blåbär




Sätt ugnen på 175°.


Vispa socker och ägg vitt och fluffigt. Smält smöret och rör ned det i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten växelvis med mjölken. Rör till en slät smet. Hacka chokladen fint och blanda till sist ned chokladbitarna.


Vispa samman ingredienserna till ostkrämen. Rör inte för länge utan sluta röra när allt är blandat. Fördela chokladsmeten i formarna och fyll sedan resten av formarna med ostkrämen. Tryck ned litet blåbär i varje form och grädda ca 15 minuter.


Servera gärna massvis av bär till.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar