SMULPAJ MED BJÖRNBÄR OCH KRISPIG CORNFLAKESTOPPING
Med cornflakes i smuldegen blir den här björnbärspajen läckert krispig.
8 portioner
Pajdeg:
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2 dl cornflakes
1 dl socker
150 g smör
Fyllning:
500 g björnbär
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, havregryn, cornflakes och socker i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa.
Fyllning:
Blanda bären med socker och potatismjöl, lägg i en pajform och strö över smulet.
Baka mitt i ugnen 25 - 30 minuter och servera med vaniljsås.
Med cornflakes i smuldegen blir den här björnbärspajen läckert krispig.
8 portioner
Pajdeg:
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2 dl cornflakes
1 dl socker
150 g smör
Fyllning:
500 g björnbär
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, havregryn, cornflakes och socker i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa.
Fyllning:
Blanda bären med socker och potatismjöl, lägg i en pajform och strö över smulet.
Baka mitt i ugnen 25 - 30 minuter och servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar