HAVREFORMAR MED KOLAÄPPLEN
Sirapsstekta äppelklyftor i små frasiga havreformar toppade med kolasås och yoghurtgrädde. Så gott!
4 - 5 st
125 g smör
4 msk farin
2½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
Fyllning:
5 äpplen
25 g smör
½ dl råsocker
ca ½ dl sirap
Topping:
1½ dl vispgrädde
3/4 dl turkisk yoghurt
kolasås
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Ta från värmen. Tillsätt farin, vetemjöl och havregryn och rör samman till en jämn smet. Tryck ut smeten i 4 eller 5 formar, ca 8 cm i diameter och med ca 3 cm hög kant. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Bryn i smör tillsammans med råsocker och sirap. Fyll pajskalen med ljummen äppelfyllning och lägg på gräddyoghurt varvad med kolasås.
Sirapsstekta äppelklyftor i små frasiga havreformar toppade med kolasås och yoghurtgrädde. Så gott!
4 - 5 st
125 g smör
4 msk farin
2½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
Fyllning:
5 äpplen
25 g smör
½ dl råsocker
ca ½ dl sirap
Topping:
1½ dl vispgrädde
3/4 dl turkisk yoghurt
kolasås
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Ta från värmen. Tillsätt farin, vetemjöl och havregryn och rör samman till en jämn smet. Tryck ut smeten i 4 eller 5 formar, ca 8 cm i diameter och med ca 3 cm hög kant. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Bryn i smör tillsammans med råsocker och sirap. Fyll pajskalen med ljummen äppelfyllning och lägg på gräddyoghurt varvad med kolasås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar