SAFTIGA TOSCA- OCH ÄPPELMUFFINS
Två goda ting i ett! Saftiga muffins med äppeltärningar i och på toppen ett himmelskt toscatäcke. Gör toscasmeten medan muffinsen gräddas.
Ca 14 st
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl matlagningsgrädde
ca 1 äpple
Toscasmet:
75 g smör
½ dl socker
1½ msk vetemjöl
1½ msk ljus sirap
1½ msk mjölk
75 g mandelspån
Sätt ugnen på 200°.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver väl. Vänd försiktigt ned det i smeten tillsammans med grädde och tärnat äpple. Fördela smeten i formar, gärna satta i en muffinsplåt, och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Toscasmet:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och bred glasyren på muffinsen direkt när de kommer ur ugnen. Grädda i mitten av ugnen ytterligare 6 - 8 minuter.
Två goda ting i ett! Saftiga muffins med äppeltärningar i och på toppen ett himmelskt toscatäcke. Gör toscasmeten medan muffinsen gräddas.
Ca 14 st
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl matlagningsgrädde
ca 1 äpple
Toscasmet:
75 g smör
½ dl socker
1½ msk vetemjöl
1½ msk ljus sirap
1½ msk mjölk
75 g mandelspån
Sätt ugnen på 200°.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver väl. Vänd försiktigt ned det i smeten tillsammans med grädde och tärnat äpple. Fördela smeten i formar, gärna satta i en muffinsplåt, och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Toscasmet:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och bred glasyren på muffinsen direkt när de kommer ur ugnen. Grädda i mitten av ugnen ytterligare 6 - 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar