fredag 23 augusti 2019

Rulltårta med hallon och kolasås

RULLTÅRTA MED HALLON OCH KOLASÅS


Kolasåsen blir en läcker twist!


10 - 12 bitar


3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk mjölk


Fyllning:
2 - 2½ dl vispgrädde
150 - 200 g hallon
ca 100 g kolasås


Garnering:
1 - 2 dl vispgrädde
hallon
citronmeliss




Sätt ugnen på 250°.


Vispa ägg och socker poröst. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.


Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk.


Fyllning:
Vispa grädden och bred den på kakbottnen. Strö över hallon och ringla över kolasås. Rulla samman.


Garnera ev med spritsad grädde, hallon och litet citronmelissblad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar