RULLTÅRTA MED HALLON OCH KOLASÅS
Kolasåsen blir en läcker twist!
10 - 12 bitar
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk mjölk
Fyllning:
2 - 2½ dl vispgrädde
150 - 200 g hallon
ca 100 g kolasås
Garnering:
1 - 2 dl vispgrädde
hallon
citronmeliss
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och socker poröst. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk.
Fyllning:
Vispa grädden och bred den på kakbottnen. Strö över hallon och ringla över kolasås. Rulla samman.
Garnera ev med spritsad grädde, hallon och litet citronmelissblad.
Kolasåsen blir en läcker twist!
10 - 12 bitar
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk mjölk
Fyllning:
2 - 2½ dl vispgrädde
150 - 200 g hallon
ca 100 g kolasås
Garnering:
1 - 2 dl vispgrädde
hallon
citronmeliss
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och socker poröst. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk.
Fyllning:
Vispa grädden och bred den på kakbottnen. Strö över hallon och ringla över kolasås. Rulla samman.
Garnera ev med spritsad grädde, hallon och litet citronmelissblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar