HALLONPAJRUTOR
Baka hallonpajen i långpanna och skär upp i rutor vid serveringen.
Ca 8 st
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Fyllning:
½ l färska hallon
½ dl socker
2 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200°. Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop degen till en smulig massa. Tryck ut hälften av smulet i botten av formen som en pajbotten.
Fyllning:
Rör ihop hallon, socker och majsstärkelse. Fördela fyllningen i formen. Avsluta med att strö över resten av smuldegen.
Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter tills pajen börjar få färg. Skär upp i rutor och servera som de är eller med vaniljglass eller vaniljsås.
Baka hallonpajen i långpanna och skär upp i rutor vid serveringen.
Ca 8 st
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Fyllning:
½ l färska hallon
½ dl socker
2 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200°. Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop degen till en smulig massa. Tryck ut hälften av smulet i botten av formen som en pajbotten.
Fyllning:
Rör ihop hallon, socker och majsstärkelse. Fördela fyllningen i formen. Avsluta med att strö över resten av smuldegen.
Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter tills pajen börjar få färg. Skär upp i rutor och servera som de är eller med vaniljglass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar