måndag 26 augusti 2019

Peach cobbler med mynta och persika

PEACH COBBLER MED MYNTA OCH PERSIKA


En variant med persika, men det går utmärkt att variera med olika frukter och bär.


6 portioner


Deg:
4 dl vetemjöl
½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
100 g smör
1 dl mjölk
1 ägg


Fyllning:
500 g persikor
½ dl socker
½ dl vatten
1 msk pressad citronsaft
2 msk hackad färsk mynta




Fyllning:
Skala, kärna ur och skiva persikorna. Koka upp vatten med socker och citronsaft till en sockerlag, dra av från värmen och blanda i hackad mynta. Vänd ned persikorna i den varma lagen och låt stå ca 30 minuter.


Sätt ugnen på 200°. Fördela persikorna och lagen i en pajform, ca 22 cm i diameter.


Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt smöret i bitar och arbeta med fingertopparna till en smulig deg. Tillsätt mjölk och ägg och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Klicka degen jämnt över hela fyllningen. Baka mitt i ugnen 35 - 40 minuter tills pajen fått fin färg.


Servera ljummen med vaniljsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar