PEACH COBBLER MED MYNTA OCH PERSIKA
En variant med persika, men det går utmärkt att variera med olika frukter och bär.
6 portioner
Deg:
4 dl vetemjöl
½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
100 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
Fyllning:
500 g persikor
½ dl socker
½ dl vatten
1 msk pressad citronsaft
2 msk hackad färsk mynta
Fyllning:
Skala, kärna ur och skiva persikorna. Koka upp vatten med socker och citronsaft till en sockerlag, dra av från värmen och blanda i hackad mynta. Vänd ned persikorna i den varma lagen och låt stå ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Fördela persikorna och lagen i en pajform, ca 22 cm i diameter.
Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt smöret i bitar och arbeta med fingertopparna till en smulig deg. Tillsätt mjölk och ägg och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Klicka degen jämnt över hela fyllningen. Baka mitt i ugnen 35 - 40 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera ljummen med vaniljsås.
En variant med persika, men det går utmärkt att variera med olika frukter och bär.
6 portioner
Deg:
4 dl vetemjöl
½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
100 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
Fyllning:
500 g persikor
½ dl socker
½ dl vatten
1 msk pressad citronsaft
2 msk hackad färsk mynta
Fyllning:
Skala, kärna ur och skiva persikorna. Koka upp vatten med socker och citronsaft till en sockerlag, dra av från värmen och blanda i hackad mynta. Vänd ned persikorna i den varma lagen och låt stå ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Fördela persikorna och lagen i en pajform, ca 22 cm i diameter.
Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt smöret i bitar och arbeta med fingertopparna till en smulig deg. Tillsätt mjölk och ägg och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Klicka degen jämnt över hela fyllningen. Baka mitt i ugnen 35 - 40 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera ljummen med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar