måndag 18 september 2017

Vit kladdkaka med råkräm

VIT KLADDKAKA MED RÅKRÄM

Fläderkräm till vit choklad och hallon - en sommardröm!

1 kaka

3 ägg
3 dl socker
150 g smör eller margarin
150 g vit choklad
4 dl vetemjöl
2 - 3 tsk vaniljsocker
3 msk blå vallmofrön

Fläderråkräm:
3 äggulor
½ dl socker
3 dl grädde
5 msk koncentrerad fläderblomssaft

Garnering:
250 g färska hallon
fläderblommor
florsocker


Sätt ugnen på 200°.

Vispa ägg och socker tills det blir ljust och poröst. Smält matfettet i en kastrull. Hacka chokladen och rör ned den och äggsmeten i matfettet. Rör varsamt ned mjöl blandat med vaniljsocker och blå vallmofrön i ägg- och chokladsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Känn med sticka att kakan fortfarande är kladdig. Låt svalna.

Råkräm:
Vispa äggulor och socker pösigt i en skål. Vispa grädden för sig och rör sedan i äggsmeten tillsammans med fläderblomskoncentratet. Bred ut råkrämen över den kalla kakan.

Dekorera kakan med färska hallon och fläderblommor, pudra florsocker över och servera kakan med en klick lättvispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar