tisdag 19 september 2017

Snabba körsbärskakan med apelsin

SNABBA KÖRSBÄRSKAKAN MED APELSIN

Under det fluffiga täcket gömmer sig varma körsbär.

6 - 8 personer

250 g urkärnade körsbär, frysta går bra
½ dl apelsinjuice

Topping:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ krm salt


Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda körsbär och apelsinjuice i en ugnssäker form. Vispa matfett och socker pösigt. Vispa ned vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och klicka ut smeten jämnt över bären.

Grädda 30 - 40 minuter tills kakan fått färg och frukten bubblar. Servera kakan varm eller ljummen med glass, vaniljsås eller grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar