CHOKLADRUTOR MED JORDNÖTTER OCH KOLASÅS
Ett krämigt täcke med färskost, choklad och salta jordnötter ger en lyxig känsla åt dessa maffiga rutor.
10 st
125 g smör eller margarin
1½ dl socker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 nypa salt
2 ägg
1 dl vispgrädde
Fyllning:
1 dl salta jordnötter
50 g mörk choklad
200 g färskost
½ dl kolasås
Garnering:
½ dl salta jordnötter
½ dl kolasås
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform, ca 30 x 8 cm, med bakplåtspapper.
Vispa matfett och socker mjukt. Tillsätt sirap, vetemjöl, kakao och salt och rör ihop. Vänd ned ett ägg i taget och till sist vispgrädde. Rör till en jämn smet och fördela i formen. Grädda i mitten av ugnen 15 - 18 minuter. Kakan ska vara kladdig. Låt svalna och stelna i kylen.
Fyllning:
Hacka jordnötterna grovt. Smält chokladen över varmt vattenbad och låt svalna något. Rör ihop färskost, kolasås, choklad och jordnötter slarvigt och fördela på chokladbottnen.
Garnera kakan med finhackade jordnötter och ringla över kolasås. Skär upp i rutor och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar