måndag 18 september 2017

Sommarkaka med mandelmassa och nektarin

SOMMARKAKA MED MANDELMASSA OCH NEKTARIN

En dunderkaka att lära sig utantill, eftersom den är så enkel och snabb. När du känner dig säker kan du testa att variera smaksättningen.

10 bitar

50 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ krm salt
2 ägg
2 nektariner


Sätt ugnen på 175 grader. 

Grovriv mandelmassan och smält matfettet i en kastrull. Blanda ned socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Tillsätt mandelmassan. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. 

Kärna ur och skiva nektarinerna. Lägg dem i ett fint mönster ovanpå kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Låt svalna, pudra ev över florsocker och servera med vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar