PUDRADE CITRUSRUTOR
Supersaftiga läckerbitar med tydlig smak av apelsin och lime!
20 st
250 g smör eller margarin
1 lime
1 apelsin
3 ägg
3½ dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 150 grader. Klä en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakpapper.
Smält matfettet. Riv skalet av lime och apelsin och pressa ur saften. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Rör i matfett samt skal och saft från frukterna. Rör sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda 35 - 40 minuter.
Låt kakan svalna i formen. Lyft upp den och dra bort bakpapperet. Skär i rutor och pudra med florsocker om så önskas (själv är jag så genomtrött på det där florsockret att jag inte vill se åt det).
Från Allers nr 6/15
Supersaftiga läckerbitar med tydlig smak av apelsin och lime!
20 st
250 g smör eller margarin
1 lime
1 apelsin
3 ägg
3½ dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 150 grader. Klä en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakpapper.
Smält matfettet. Riv skalet av lime och apelsin och pressa ur saften. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Rör i matfett samt skal och saft från frukterna. Rör sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda 35 - 40 minuter.
Låt kakan svalna i formen. Lyft upp den och dra bort bakpapperet. Skär i rutor och pudra med florsocker om så önskas (själv är jag så genomtrött på det där florsockret att jag inte vill se åt det).
Från Allers nr 6/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar