tisdag 3 februari 2015

Pudrade citrusrutor

PUDRADE CITRUSRUTOR

Supersaftiga läckerbitar med tydlig smak av apelsin och lime!

20 st

250 g smör eller margarin
1 lime
1 apelsin
3 ägg
3½ dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
2½ dl vetemjöl


Sätt ugnen på 150 grader. Klä en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakpapper.

Smält matfettet. Riv skalet av lime och apelsin och pressa ur saften. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Rör i matfett samt skal och saft från frukterna. Rör sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda 35 - 40 minuter.

Låt kakan svalna i formen. Lyft upp den och dra bort bakpapperet. Skär i rutor och pudra med florsocker om så önskas (själv är jag så genomtrött på det där florsockret att jag inte vill se åt det).


Från Allers nr 6/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar