torsdag 19 februari 2015

Smal kladdkaka

SMAL KLADDKAKA

Kesella är hemligheten som gör den här kladdkakan till ett lättrecept.

12 bitar

3 ägg
2 dl rörsocker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
3/4 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 burk kesella, 10%
250 g rivet skal och saft av 1 apelsin
1 msk rapsolja

Garnering:
1 msk florsocker
1 dl hallon


Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ned dem i äggsmeten tillsammans med kesella, apelsinskal och -saft och olja. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 - 30 minuter. Känn med sticka för att se om kakan har stannat. Den ska vara litet kladdig i mitten.

Vid servering, pudra över florsocker och garnera med hallon.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar