lördag 28 februari 2015

Chokladbollskaka i tårtbitar

CHOKLADBOLLSKAKA I TÅRTBITAR

Extra lyxiga chokladbollar med smält mjölkchoklad i smeten serverar du som små tårtbitar.

1 kaka = 12 bitar

200 g mjölkchoklad
200 g smör eller margarin
1 dl ljust muscovadosocker
2 msk kakao
4 dl havregryn
2 dl kokosflingor

Garnering:
1 dl kokosflingor


Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Rör om till slät konsistens.

Rör samman matfett och muscovadosocker. Tillsätt kakao, havregryn och kokosflingor. Skrapa sist ned den smälta chokladen och arbeta samman till en slät massa.

Klä en rund form eller skål, ca 16 cm i diameter, med plastfilm. Strö ut ett lager kokosflingor och tryck ut chokladmassan till en jämntjock kaka. Strö över de sista kokosflingorna och ställ kakan kylskåpskallt att stelna.

Skär upp den kalla kakan och servera i tårtbitar, eller servera den hel så att var och en får skära sin egen bit.

Kakan kan göras glutenfri genom att använda havregryn från Semper, eftersom dessa är glutenfria. Kakmassan kan även formas till runda bollar som rullas i kokosflingor.


Ur Allers nr 11/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar